Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Sofie Schütt blir ny inköpschef för TV4-Gruppen

Publicerad: 23 November 2015, 12:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:20

Sofie Schütt får central roll i TV4-gruppens framtida arbete med inköp av plattformsoberoende rättigheter.


Ämnen i artikeln:

TV4-gruppen

I december tillträder Sofie Schütt som ny inköpschef för TV4-gruppen. Hennes roll kommer bli central i det framtida arbetet med inköp av plattformsoberoende rättigheter och får ansvarsområden som innefattar rättighetsinköp för C More och TV4-Gruppen.

Fokus kommer att vara strategiska inköp mot specifika behov i tablån, där noggranna val och kanalernas behov premieras före traditionella volympaket.

– Sofie har en unik kompetens som verkligen behövs i den rådande komplexa rättighetssituationen på marknaden. Jag är glad och stolt över att hon tar sig an uppdraget, det kommer stärka vår inköpsavdelning och vår position på den internationella arenan ytterligare, säger Cathrine Wiernik, programdirektör för allmän-tv på TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

En del av Sofie Schütts uppdrag blir att arbeta för en tätare samverkan inom Bonnier och ett närmare samarbete med C Mores och TV4-Gruppens skandinaviska partners.

– Det är väldigt spännande tider just nu. Konkurrensen på marknaden är otroligt stark, men samtidigt har vi en enorm potential med starka linjära kanaler och nya VOD-plattformar på gång. Inköpsavdelningen har en fantastisk kompetents och med starka kontaktnät såväl i Norden som internationellt kommer vi fortsätta driva vår affär uppåt och framåt. Det är en ära att få vara med på denna resa, säger Sofie Schütt i pressmeddelandet.

Sofie tillträder tjänsten som inköpschef den 1 december och har sedan januari 2015 haft rollen som senior inköpare på TV4. Dessförinnan jobbade hon på MTG:s kontor i London som senior inköpare mot fri-tv i Skandinavien.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4-gruppen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.