Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Sofia Wistam drabbas av skattesmäll

Publicerad: 11 Oktober 2016, 12:00
Uppdaterad: 11 Oktober 2016, 12:03

Programledaren och konferencieren Sofia Wistam krävs på 200 000 kronor av Skatteverket. Skatteverket underkänner avdrag för bland annat scenkläder, smink och taxiresor.


Ämnen i artikeln:

Sofia WistamKanal 5Skatteverket

Sofia Wistam, aktuell med programmet "Sofias änglar" i Kanal 5, driver företaget Proppiversum tillsammans med maken Magnus Wistam.

Efter en granskning av bolagets skattedeklaration för 2014 döms Sofia Wistam att betala ytterligare 200 000 kronor i skatt och skattetillägg.

Skatteverket underkänner programledarens avdrag för bland annat scenkläder, smink, frisörbesök, hudvård och taxiresor, med motiveringen att det rör sig om privata omkostnader och därmed ska ses som lön – inte kostnader.

Sofia Wistams förklaring att det handlar om kläder och smink som enbart används på scenen accepteras inte av myndigheten, som inte heller anser att antalet taxiresor under året kan motiveras av verksamheten i bolaget.

Skatteverket höjer även förmånsvärdet för ett hus på Gotland som ägs av Proppiversum.

Sofia Wistams skattepliktiga inkomst för 2014 höjs därför med drygt 300 000, och hon döms att betala 200 000 kronor i ytterligare skatt samt skattetillägg för att ha lämnat felaktiga uppgifter.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.