Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Sociala medier-experten: Därför opererar jag in ett chip i handen

Publicerad: 1 december 2014, 13:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:20

Tre frågor till... bloggaren och sociala medier-experten Deeped Niclas Strandhs som nyligen opererade in ett chip i vänsterhanden.


Varför gör man något sådant?

– Först och främst för att det går. Jag jobbar med digital utveckling och digitala trender. Jag ville vara tidig med det här för att förstå vad det innebär att ha tekniken så nära kroppen. Jag har tidigare bytt namn till mitt internetalias Deeped. Det här är en logisk följd.

Vad kan man göra med det?

– Det är ett RFID/NFC-chip som finns i många hotellkort när man bor på hotell, men även i busskort och nyckeltaggar. Mitt chip har ett eget id-nummer och det är inte alls omöjligt att man i framtiden kommer att kunna skicka in det centralt och läsa in numret i alla kort och taggar.

– Det är långt fram naturligtvis, och visst tar man en chansing när man väljer en standrad som sedan kanske inte används. Men jag vill ta diskussionen kring hur långt kan man gå med att sammanföra teknik och människor.

Gjorde det ont?

– Det känns ju lite när man sticker en en grov nål i handen, även om det är mest skinn och fett där. Jag gjorde det med hjälp av föreningen Bionyfiken. De har fått kontakt med en piercare som gör det här noggrant och sterilt vid hans studio i stockholm.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev