Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Snowman går in i Danmark - tar trio från Nordisk Film

Publicerad: 6 December 2010, 07:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:29

Prosiebens produktionsbolag Snowman Productions startar i Danmark. De tre första rekryteringarna kommer alla från Nordisk Film.


Ämnen i artikeln:

ProsiebenRed ArrowPontus GårdingerSnowman

De tre är Rasmus Steentoft, Lars Fønss and Michael von Würden. Lars Fønss har bland annat varit produktionschef för Nordisk Film i tio år.

– Det är ett riktigt tungt team. Det är alltid svårt att hitta bra personer i den här branschen eftersom det råder hård konkurrens, men jag tycker att jag hittat rätt, säger Pontus Gårdinger.

Han är vd för Snowman Productions i Sverige och ansvarig för bolagets nordiska etablering.

– Vår plan är att etablera oss i hela Norden och vi gör det i den takt vi finner lämplig. Vi går säkert in i Norge också när det lider men när vet jag inte. Det handlar om tajming, säger Pontus Gårdinger.

Snowman Productions ska vara på plats i Danmark vid årsskiftet. Samtidigt letar Pontus Gårdinger vidare efter personal i Sverige och nyligen rekryterade han Martin Akander och Dewi Jahja till Snowman.

Förra veckan offentliggjordes även Snowmans första större produktion i Sverige, en liveshow med illusionisten Uri Geller.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.