Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Sminktipsade misshandlade kvinnor – ber om ursäkt

Publicerad: 29 November 2016, 08:06
Uppdaterad: 26 Januari 2017, 07:41

Den marockanska kanalen Channel 2M backar efter kritikstom mot inslag som gav tips om hur man sminkar över blåmärken.


Ämnen i artikeln:

The GuardianFacebook

I samband med FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor som ägde rum i fredags den 25 november, gjorde den marockanska tv-kanalen Channel 2M ett inslag med tips om hur man sminkar över blåmärken man fått efter att ha blivit slagen av en man.

"Vi ska visa er sminktips för att dölja märken efter misshandel som kvinnor utsätts för. Det är något som ingen talar om, men det förekommer ändå", säger programledaren, med en kvinna med ditmålade blåmärken i stolen bredvid sig.

Programledaren säger även att sminket kan användas för att dölja blåmärken från olyckor, till exempel när man har ramlat.

Hon avrundar inslaget med att säga att hon hoppas att "sminktipsen ska hjälpa kvinnor att gå vidare i sina dagliga liv".

Omedelbart väcktes kritikstorm mot Channel 2M, inte minst i sociala medier, och ett upprop med underskrifter från hundratals marockanska kvinnor begärde en ursäkt från kanalen, skriver The Guardian.

Nu har kanalen tagit bort filmklippet från sin sajt och dessutom publicerat ett "förtydligande" på sin Facebooksida, som säger att inslaget var helt och hållet opassande och brast i redaktionellt omdöme.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

The GuardianFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.