Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Slår tillbaka mot Bråkenhielm: ”Inte seriöst”

Publicerad: 26 Augusti 2013, 13:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

Eddie Billqvist är övertygad om att rättprocessen kommer att ge hans bolag rätt mot Anna Bråkenhielms Scandinavian Studios.


Ämnen i artikeln:

Anna Bråkenhielm

– Vi har jobbat med det här i 20 år, och aldrig haft en tvist. Att i det läget gå ut och kalla oss för oseriösa, det är inte seriöst, säger Eddie Billqvist.

Tidigare i dag berättade Dagens Media om tvisten mellan produktplaceringsbolaget CA Billqvist och produktionsbolaget Scandinavian Studios. Bakgrunden: CA Billqvist menar att bolaget dragit in en miljon kronor till produktionen ”Sveriges skönaste gårdar” genom att få in Milda som sponsor. Men Scandinavian Studios vägrar att betala provisionen på 30 procent plus moms.

Anna Bråkenhielm motiverade beslutet med att det inte funnits något avtal, samt att CA Billqvist inte varit drivande i att få Milda på kroken.

– De har enligt vår åsikt inte bidragit särskilt mycket. De har bett om en enorm summa pengar för en mycket liten arbetsinsats, säger hon.

Anna Bråkenhielm menade också att Scandinavian Studios försökt lösa tvisten genom att erbjuda CA Billqvist en mindre summa pengar.

Eddie Billqvist har dock en helt annan beskrivning av förspelet till tvisten, som nu landat i Stockholms tingsrätt.

– Man kan tycka olika, men att säga att vi varit tondöva tycker jag är magstarkt. Vi har försökt hitta en förlikning, men de har inte varit intresserade, säger han och fortsätter:

– Man vill inte ha sån här skit i tingsrätten, utan göra upp i godo.

När rätten går igenom dokumentationen i fallet är Eddie Billqvist övertygad om att han får rätt. Dock finns det inget påskrivet avtal för uppdraget.

– Men överenskommelsen är tydlig och finns dokumenterad i mejl. Vi hade aldrig tagit kontakt med Milda utan ett godkännande. Vi har hållit på med det här i 20 år.

Men ni har ingen påskrivet kontrakt?

– Nej, men det finns en mejlkontakt som är hur tydlig som helst. När vi kom in låg de rätt pyrt till, eftersom de inte hade dragit in en enda krona till produktionen.

CA Billqvist har tidigare jobbat med produktioner som Bygglov, Sofias Änglar, Husräddarna, Roomservice och Sommar med Ernst.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Anna Bråkenhielm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.