Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Sky Sports fortsätter sända Premier League

Tv-bolaget går vinnande ur budgivningen av sändningsrättigheterna till engelska högstaligan i fotboll. BT får sända fåtalet matcher.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Publicerad: 14 Februari 2018, 07:42
Uppdaterad: 14 Februari 2018, 07:43

Ämnen i artikeln:

MTGPremier League

Foto: Wikimedia Commons.

Senast det förhandlades om tv-rättigheterna till Premier Leauge, den engelska högstaligan i fotboll, var 2015. Den gången landade affären på en av omkring 5,1 miljarder pund.

När rättigheter löper ut nästa år har ryktena om vem ska ta över sändningarna varit många och bland annat Facebook har sagts vara intresserade.

Nu står det klart att stora delar av Premier League-rättigheterna har sålts för för säsongerna 2019-2022. Det skriver BBC.

Sky Sports vann majoriteten av budgivningen och får nu rättigheterna att sända 128 livematcher, för en kostnad på omkring 47 miljarder kronor.

Konkurrenten BT Sports får nöja sig med 32 ligamatcher.

Premier League-rättigheterna fungerar så att tv-bolagen budar på sammanlagt sju olika paket innehållandes matcher. Fem paket består av 32 matcher och två paket 20 matcher.

Rent konkret har Sky Sports vunnit rätten till fyra så kallade paket (innehållandes 128 matcher) och BT ett paket (32 matcher).

Kvar finns nu två paket med Premier League-rättigheter att buda på, båda innehållandes 20 livematcher vardera.

I Sverige äger MTG rätten att sända Premier League.

Ämnen i artikeln:

MTGPremier League

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.