Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

"Skulle slicka upp Larry Kings bokare i brygga"

Publicerad: 28 Juli 2011, 05:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:03

Fyra dagar i veckan. Så ofta kommer Filip och Fredriks "Breaking News" sändas, kan dagensmedia.se avslöja. Och det blir inga analyser av Måns Zelmerlövs uppträdande i allsången lovar radarparet när de nu ger sig in i nyhetsbranschen på allvar.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WikingssonKanal 5Filip HammarBreaking News

Dagensmedia.se har tidigare berättat om "Breaking News", Filip Hammar och Fredrik Wikingssons nya program för Kanal 5.

I dag kan dagensmedia.se avslöja att "Breaking News" som är ett nyhetsmagasin kommer sändas fyra gånger i veckan med premiär den 22 augusti 22.00.

Programmet – som beskrivs som en korsning av Larry King Live, "Landet Runt" och tabloidism av allra bästa märke –  ska skapa snackisar, göra oväntade scoop och hitta personer och nya roliga vinklar på nyheter.

– Vi är rätt bra på att hitta alternativa knorrar på nyheter som annars skrivs om på ett rätt sterilt sätt. Vi kommer retuschera nyheter med väldigt friska och hungriga ögon och kommer kunna erbjuda ett piggt nyhetsalternativ i bruset, säger Filip Hammar till dagensmedia.se och fortsätter:

– Jag tycker att det är jävligt kul att tänka ett varv till och där är vår podcast ett bra exempel. När Usama bin Laden dog diskuterade vi exempelvis hur otroligt vacker han var och ställde frågan om han kunde ha varit supermodell i ett annat liv.

Förutom att diskutera nyheter kommer programmet innehålla reportage och bjuda in gäster som gjort "något märkvärdigt" just den dagen.

– Tidigare älskade vi att penetrera Keith Richards knarkvanor från alla tänkbara vinklar. Nu finner vi större glädje i att på något sätt fördjupa oss i politik. Även om vi har gjort mycket trams och flams så har vi ofta haft en slags folkbildande ambition. Där är Boston Tea Party ett bra exempel, något som verkade tråkigt på pappret blev istället väldigt lyckat.

Har det att göra med att ni har blivit äldre?

– Jag vet inte, kanske, men jag är inte säker på det heller. Det är väl inte lika kul att ta ectasy i en bubbelpool längre, även om vi fortfarande kan göra det i rätt kontext. Det handlar egentligen mer nöjesjournalistiken som kan ägna en massa tid åt att analysera Måns Zelmerlövs insats i "Allsång på Skansen" kors och tvärs. Det är så jävla trist. Då är det roligare att snacka om något som verkligen betyder någonting, även om vi fortfarande gillar att prata om trivialiteter.

Vilken typ av nyheter kommer ni ta upp?

– Det kommer bli allt från smånyheter om folk som ligger i fejd med kommuner och helt poänglösa små glädjehistorier till riktiga världsnyheter. Vi är så pass tokiga att vi kan ägna ett helt program åt en nyhet om vi hittar något som är tillräckligt intressant. Vi vill vara rätt fria i anslaget.

Var grundtanken hela tiden att göra ett dagligt program?

– Ja, det ger programmet en extra dimension. Hade vi bara sänt en gång i veckan hade man fått göra mer reportage och inslag. Nu får programmet en helt annan puls och en helt annan möjlighet att rita om tv-kartan. Det är en progressivitet som tilltalar.

Ni har också anlitat Aftonbladets tidigare nöjeschef Klas Lindberg.

– Det stämmer. Klas har en bredd som vi kanske saknar och en känsla för att hitta nyheter där det inte alltid är uppenbart. Han är också svinduktig på att vinkla och har levt i det dagliga nyhetsflödet i många år. Med hans hjälp kommer vi göra nyktra analyser i nyhetsarbetet.

Ni har ju haft många kändisar som gäster i era program, men har du någon drömgäst som passar extra bra i "Breaking News"?

– Vi avgudar Larry King och har hört att han är i stan när "Breaking News" går. Om mannen som bokat Larry King läser det här vill jag berätta att jag är beredd att slicka upp honom i brygga i flera timmar för en intervju.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.