Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Skottlossning mot SVT:s utsända

Publicerad: 24 augusti 2011, 11:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Sveriges Televisions korrespondent Samir Abu Eid samt fotografen Marco Nilsson besköts under sitt arbete i Libyens huvudstad Tripoli.


Ämnen i artikeln:

SVT

Incidenten ska ha skett när korrespondenterna lämnade Muammar Khadaffis högkvarter Bab al-Aziziya, som intogs av hundratals rebeller igår eftermiddag.

Vem som sköt eller andra detaljer kring händelsen fanns i skrivande stund inte att tillgå. Däremot flaggar SVT för att de ska släppa tv-bilder från beskjutningen inom kort. Aktuellt-chefen Eva Landahl skriver dock på Twitter att de båda är oskadda.

Samir Abu Eid är SVT:s Mellanösternkorrespondent och rapporterade äve från upproret i Egypten. Under sitt arbete där greps han av säkerhetsstyrkor.

De flesta större svenska medier har reportrar på plats i Libyen. Arbetsförhållandena är svåra – och kanske värst för de 30-talet journalister som är fast på hotellet Rixos i huvudstaden Tripoli. Flera medier rapporterar om att situationen förvärrats över natten och det råder brist på vatten, mat och el.

I dag, onsdag, krävde organisationen Reportrar utan gränser att både regimen och rebellerna ska vidta alla tänkbara åtgärder för att garantera journalisternas säkerhet.

UPPDATERAT: På onsdagseftermiddagen kom rapporter om att samtliga journalister på Rixos har fått tillstånd att lämna hotellet.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News