Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Skolklassens revansch – UR-program blir av

Publicerad: 18 November 2015, 06:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

Skolklassens kamp lönade sig. Det blir en ny säsong av UR:s Geografens testamente.


Ämnen i artikeln:

URFilip Fredrik

Dagens Media har tidigare berättat om klass 5A och 5B på Edboskolan i Huddinge som under en lång tid kämpat för en ny säsong av geografiprogrammet "Geografens testamente" i UR.

När barnens kamp togs upp i tv-programmet Breaking News i somras ilsknade barnen till på Filip & Fredrik som under programmets gång sa att de tyckte att barnen var larviga.

– De pratade bakom ryggen på oss och vi fick inte säga hur vi kämpar. De sa till exempel att vi inte kan få allt vi pekar på. Vi vet sedan innan att det är ett program där de skämtar, men vi trodde inte att vi skulle bli uthängda, sade Alicia Fernstedt, Elsa Holmlund och Alva Sjölin till Dagens Media då.

Kanal 5 bjöd senare in skolklassen till programmet. Nu står det klart att deras kamp har gett resultat: det blir nämligen en ny säsong av "Geografens testamente".

– Precis som med många andra produktioner så har det varit en fråga om budget och att komma fram till ett avtal som funkar för alla, vilket vi nu har gjort. Det känns väldigt kul att det snart blir en fortsättning på den här efterlängtade serien, säger Ami Malmros, programchef på UR, till SVT.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

URFilip Fredrik

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.