Skam sålt till USA

2016-12-09 09:46  

Den norska tv-succén Skam kommer i amerikansk version, av Idol-producenten Simon Fuller.

Det är Idol-producenten Simon Fuller, med produktionsbolaget XIX Entertainment, som har gjort en överenskommelse med norska NRK om att producera en amerikansk variant av den populära ungdomsserien. Namnet blir Shame.

- Vi har haft en fin dialog med Simon Fuller sedan i somras. Att han vill producera "Shame" i USA, är en stor fjäder i hatten för Julie Andem och teamet, NRK och den norska tv-brasnchen, säger Håkon Moslet, redaktionschef för tv på NRK P3, i ett pressmeddelande

Ungdomsserien "Skam" hade premiär förra året och har väckt stort intresse även utanför Norges gränser, inte minst i Sverige där första säsongen går att ses på SVT Play. Nyligen blev det känt att serien får en fjärde säsong.

– Många i den internationella tv-branschen har fått upp ögonen för "Skam" nu i höst, men ingen har visat att de har en vision som Simon Fuller. Han vill vara sann mot det urspringliga konceptet och göra "Shame" till en serie som kan ändra spelreglerna i amerikansk tv, säger Håkom Moslet.

Kristin Djerf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt