Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Skam sålt till USA

Publicerad: 9 December 2016, 08:46
Uppdaterad: 9 December 2016, 09:21

Den norska tv-succén Skam kommer i amerikansk version, av Idol-producenten Simon Fuller.


Det är Idol-producenten Simon Fuller, med produktionsbolaget XIX Entertainment, som har gjort en överenskommelse med norska NRK om att producera en amerikansk variant av den populära ungdomsserien. Namnet blir Shame.

- Vi har haft en fin dialog med Simon Fuller sedan i somras. Att han vill producera "Shame" i USA, är en stor fjäder i hatten för Julie Andem och teamet, NRK och den norska tv-brasnchen, säger Håkon Moslet, redaktionschef för tv på NRK P3, i ett pressmeddelande

Ungdomsserien "Skam" hade premiär förra året och har väckt stort intresse även utanför Norges gränser, inte minst i Sverige där första säsongen går att ses på SVT Play. Nyligen blev det känt att serien får en fjärde säsong.

– Många i den internationella tv-branschen har fått upp ögonen för "Skam" nu i höst, men ingen har visat att de har en vision som Simon Fuller. Han vill vara sann mot det urspringliga konceptet och göra "Shame" till en serie som kan ändra spelreglerna i amerikansk tv, säger Håkom Moslet.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.