Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Sjukdom stoppar Robinson – teamet i karantän

Publicerad: 24 Maj 2010, 15:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:49

Strix har under senaste dygnet tvingats avbryta inspelningarna av Robinson. Flera medarbetare – enligt uppgift så många som 20 stycken – från Strix har drabbats av Denguefeber.


– Jag kan inte säga exakt antal smittade av de 200 medarbetare som finns på plats, men det är tillräckligt många som insjuknat på kort tid för att tillfälligt stoppa inspelningarna, säger Calle Jansson, vd på Modern Studios.

Enligt uppgift rör det sig om 20 personer ur Strix inspelningsteam som har satts i karantän i tio dagar.

Just nu är Strix i full gång med att spela in norska och danska Robinson i södra Malaysia och har kommit halvvägs igenom säsongen. Även de holländska och belgiska versionerna av tv-programmet som ska spelas in på de smitthärjande öarna har tagit tillfällig timeout.

– Produktionen har nu stått stilla i över ett dygn och vi har naturligtvis tänkt över alternativet att fullfölja produktionen på andra platser, säger Calle Jansson.

Calle Jansson poängterar att det viktigaste just nu är att människor ska bli friska.

– Vi har åkt till fastlandet och testar samtliga i personalen noggrant. De som smittats har placerats på bevakning på sjukhus. Sjukdomen ter sig olika från person till person, vissa har fått lunginflammation medan andra har fått lättare symptom som magont och hösnuva, säger han.

Inga deltagare ska ha smittats, enligt uppgifter från de norska och danska kanalerna. Samtidigt är malaysiska myndigheter på plats för att bekämpa myggorna som sprider smittan på öarna. Det är oklart när inspelningar kan återupptas igen.

Denguefeber är en influensaliknande febersjukdom. Den orsakas av ett virus som sprids via myggor. Sjukdomen sprids ej direkt från människa till människa, enligt smittinstitutet. Förra året drabbades 94 svenskar av Denguefeber.

Christer Lindh

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.