Sjuan: "Vi är i fullständig eufori"

2012-09-21 08:41  

Sjuans satsning "Hela Sverige bakar" slog kanalens tittarrekord.

I går hade "Hela Sverige bakar" premiär på Sjuan klockan 21.00.

Programmet drog 765 000 tittare och hade en rating på 9,7 procent i målgruppen 12-59 och en andel på 27,5 procent i samma målgrupp.

Detta innebär att programmet slog kanalens tittarrekord som tidigare innehades av Bingolotto med 468 000 tittare

– Ja, herregud. Vi är i fullständig eufori här på jobbet. Vi slår vårt eget kanalrekord med hästlängder. Jag är lite i chock och fruktansvärt lycklig, säger Anton Glanzelius, programchef på Sjuan, till dagensmedia.se, och fortsätter:

– Jag tror att bakning är något så oerhört folkligt och utbrett runt om i landet. Bakning är en fröjd för ögat att och maximerar tv-mediets fulla potential.

Samtidigt sändes "New girl" och "Två panka tjejer" i TV4. Dessa program fick betydligt lägre tittarsiffror än "Hela Sverige bakar" i systerkanalen.

Endast 255 000 tittare bänkade sig framför "New girl", som fick en rating på 3,1 procent och en andel på 8,6 procent i kanalens huvudmålgrupp 12-59 år.

"Två panka tjejer" sågs av 210 000 tittare med en rating på 2,7 procent och en rating på 7,8 procent i kanalens huvudmålgrupp.

"Hela Sverige bakar" produceras av Meter Television.

Samtliga siffror kommer från MMS.

Elin Hanspers

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt