Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag29.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Silvia sågar medierna

Publicerad: 29 December 2011, 07:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:37

Efter ett turbulent år slår nu både drottning Silvia och kronprinsessan Victoria tillbaka mot medierna, som de menar har blivit allt hårdare i sin bevakning.


Ämnen i artikeln:

HovetSVT

Varje år sänder SVT programmet "Året med kungafamiljen", där kungafamiljen intervjuas om det gångna året. Och 2011 har varit ett tufft år för kungahuset, med skandalskriverier om kung Carl Gustaf.

Nu slår drottning Silvia tillbaka mot medierna. I "Året med kungafamiljen" levererar hon svidande kritik mot hur medierna granskat hennes make.

– Det är ett mediedrev om jag ska vara ärlig. Egentligen vill jag inte gå in på det. Det är oerhört sårande. Det är en situation där man är totalt maktlös. Det är alltid någon annan som har sista ordet, säger hon till SVT.

Även kronprinsessan Victoria säger sig vara "orolig" över dagens medieklimat och hur den tronarvinge hon bär på kommer behandlas i media i framtiden.

– Medieklimatet har hårdnat och det är ett totalt annorlunda klimat i dag än när jag växte upp. Jag är orolig för bristen på förståelse för privatlivet.

I programmet berättar också kung Carl Gustaf hur han hanterar skandalskriverierna i media.

– Ja, vad ska jag säga. Jag vet inte om jag vågar stå här och uttrycka det. Ibland kanske man tar något litet kraftuttryck för sig själv någonstans i en liten skrubb, säger han till SVT.

Se ett klipp från programmet här:

<object width="416" height="258"><param name="movie" value="http://svt.se/embededflash/2662061/play.swf"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="sameDomain"></param><embed src="http://svt.se/embededflash/2662061/play.swf" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="sameDomain" width="416" height="258"></embed></object>

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

HovetSVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.