Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Sigge Eklund lämnar Bonnier - flyttar till USA

Publicerad: 13 Oktober 2010, 10:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:35

Författaren och web-strategen Sigge Eklund lämnar Bonnier. Nu söker han lyckan i Hollywood. "Jag bara måste göra det här, min magkänsla säger att det är rätt", säger Sigge Eklund.


Ämnen i artikeln:

BonnierSigge Eklund

Sigge Eklund har de tre senaste åren arbetat som web-strateg på Bonnier-förlagen. Men nu kan Dagensmedia.se avslöja att han lämnar Bonniers för att söka lyckan i Los Angeles.

Författaren och webbentreprenören ska arbeta i Hollywood. Han ska inleda ett samarbete med produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn och även verka som fri skribent.

- Jag jobbade med Stockholm-Köpenhamn under inspelningarna av “Lite Sällskap” med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson och det var precis som om det öppnade mina ögon, säger Sigge Eklund när Dagensmedia.se träffar honom i Hollywood.

- Jag har slitit som författare i flera år och kanske haft ett par tusen läsare, när När jag jobbade med “Lite Sällskap” så kände jag responsen direkt, konstaterar Sigge Eklund som var tjänstledig från sin position som webstrateg på Bonnier-förlagen för att jobba med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i deras senaste tv-produktion.

- Det öppnade mina ögon, nu är jag redo att prova någonting nytt, säger Sigge Eklund som arbetat med Bonnier-förlagens webbsatsning i tre år.

- Jag känner att jag lämnar något helt annat jämfört med jag tillträdde. När jag började hade man ingen koll men nu är man verkligen på hugget, nu har man e-böcker och en massa andra web-aktiviteter som inte fanns innan. Jag känner att jag bidragit med något, säger Sigge Eklund.

Filip Hammar, på plats i Los Angeles sedan ett år, är mycket nöjd med att Stockholm-Köpenhamn nu ska inleda ett samarbete med Sigge Eklund.

- Jag känner Sigge sedan flera år tillbaka och det känns verkligen som en dröm går i uppfyllelse. Sigge var helt instrumentell under inspelningarna av “Lite Sällskap” och att få honom som ett kreativt bollplank till mig och Henrik Bastin här i Hollywood känns avgörande. Jag saknar ofta Fredrik Wikingsson här men med Sigge vid min sida blir tomrummet mer uthärdligt även om jag självfallet inte vill jämföra de bägge, både Sigge och Fredrik är giganter i sin egen kategori, säger Filip Hammar.

Sigge Eklund och hans hustru har precis flyttat till Hollywood och de bägge avser att stanna minst ett år.

- Det är en dröm som kommer i uppfyllelse. Ibland måste man följa sin dröm, det bara är så, säger Sigge Eklund.

Staffan Erfors

brandarena@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

BonnierSigge Eklund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.