Shortcut media group köper Frost VFX

2017-06-19 09:24  
Frost VFX blir en del av Shortcut media group.

I och med förvärvet fördubblar produktionsgruppen sin kapacitet inom visuella effekter och animation.

Shortcut media group är en av landets ledande produktionsgrupper inom bland annat reklam- och företagsfilm, trailers, animation och efterproduktion.

Gruppen består av Bond street film, Oddway film, Shortcut post, Good motion, Shortcut film, Shortcut graphics, samt det allra senaste tillskottet – Frost VFX.

Den Stockholmsbaserade produktionsstudion är specialiserad på visuella effekter, animation och specialeffekter. Bolaget, med fem anställda, har bland annat arbetat med de visuella effekterna till filmen ”Morran & Tobias – som en skänk från ovan”. Studion har även gjort filmproduktioner åt varumärken som Delicato, Eon, Atlas Copo och Polarn & pyret.

Frost VFX kompletterar SMG:s kapacitet inom effekter, animation samt gruppens efterbearbetning generellt, skriver produktionsgruppen i ett pressmeddelande.

– Vi ser mycket fram emot att ingå i Shortcut och att tillföra våra färdigheter i en så dynamisk grupp. Affären ger oss utmärkta möjligheter att satsa långsiktigt på det vi är bäst på och bli ännu starkare, säger Robert Landes, VFX Artist på Frost VFX, i ett uttalande.

–  Det är med stor glädje som vi välkomnar Frost VFX till gruppen. Vi har både känt och arbetat med bolaget en tid och vet därför att de är otroligt duktiga inom sitt område. Genom att kombinera kompetensen inom Frost VFX tillsammans med bland annat Good motion har gruppen nu kapacitet att ta sig an både större och mer avancerade projekt än tidigare, säger Anders Brinck, vd för Shortcut media group.

Mikaela Åkerman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt