Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SF och FLX i samarbete

Publicerad: 15 Februari 2016, 10:01
Uppdaterad: 15 Februari 2016, 10:48

SF tecknar ett output-avtal med produktionsbolaget FLX.


Ämnen i artikeln:

FLXSF

Output-avtalet omfattar långfilmer och innebär att SF blir exklusiv distributionspartner och samproducent till produktionsbolaget FLX, som ägs och drivs av Felix Herngren, Pontus Edgren, Niclas Carlsson och Bonnier Growth Media.

– FLX är ett av Nordens mest framgångsrika produktionsbolag med ett mycket starkt team av nyckelpersoner och kreatörer. Vi har stor tilltro till bolaget som helhet och deras förmåga att skapa breda publiksuccéer. Avtalet speglar vår strategi. Att arbeta nära ett antal nordiska produktionsbolag och vara delaktiga i hela processen från utveckling till lansering ligger helt i linje med hur vi ser på vår roll framåt, säger Jenny Stjernströmer Björk, chief content officer på SF, i ett pressmeddelande.

FLX ligger bland annat bakom tv-serier som ”Solsidan” och ”Boy Machine” och långfilmer som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Avtalet träder i kraft 2016 och omfattar endast långfilmsprojekt, inte tv.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FLXSF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.