Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SF Bio byter ägare – säljs för 4,7 miljarder

Publicerad: 28 april 2015, 06:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

I dag meddelar Ratos att de säljer Nordic Cinema Group till Bridgepoint.


Nu väljer investmentbolaget Ratos att sälja Nordic Cinema Group, där bland annat SF Bio ingår. Företaget säljs till den brittiska investeringsfonden Bridgepoint för drygt 4,7 miljarder kronor, skriver SvD Näringsliv i dag.

– Vi tror att det finns en potential att växa ytterligare i den nordisk-baltiska regionen i en tid då vi bedömer att filmindustrin kommer behålla sin starka ställning inom nöjesbranschen, säger Mikael Lövgren, ordförande för Bridgepoint i Norden, till SvD.

Det var i februari som ägarna gick ut med att de ville sälja företaget. Då trodde experter att det var troligare att Nordic Cinema Group skulle börsnoteras, snarare än säljas till en köpare.

– Vi har tillsammans med Bonnier skapat en stark nordisk bioaktör. Detta skapar bra förutsättningar för bolaget framöver, och möjliggör fortsatta satsningar på moderna biografer och utveckling av kunderbjudandet. Ett starkt fokus på värdeskapande genom hela innehavsperioden gav en god avkastning och ledde till en bra affär för Ratos, säger Susanna Campbell, vd på Ratos, i ett pressmeddelande.

Nordic Cinema Group skapades 2013, då Bonnier gick ihop med Ratos istället för att sälja biografkedjan. Bonnier har ägt 40 procent av SF Bio och Ratos har ägt 60 procent.

Bonnier Holding kommer att stanna kvar som ägare med 30 procent av aktierna.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.