SD-politikern slutar efter mardrömsintervjun: "Det blev totalt galet"

2013-12-19 17:10  

Många har i dag häpnat över hennes inkompetens. För Dagens Media berättar SD-politikern Britt Engqvist om skammen över intervjun som alla skrattar åt.

SVT-reportern Bengt Hedins intervju med SD-politikern Britt Engkvist har blivit en rejäl klickraket.

I intervjun, som blivit en av de mest delade nyheterna i dag, har Karlstad-politikern svårt att svara på frågor om vilken politik partiet vill driva i kommunen.

Något som många gjort sig lustiga över.

Till Dagens Media säger Britt Engqvist nu att hon skäms.

– Jag höll på att få hjärtslag när jag såg den på tv:n. Jag hade hört att folk hade pratat om intervjun och jag förstod varför när jag såg den.

Vad tänkte du?

– Att här sitter jag och stakar mig som en idiot utan att kunna svara på frågor. Jag skämdes när jag såg den, jag brukar alltid kunna svara på frågor.

Varför kunde du inte svara på frågorna?

– Jag blev så överrumplad. Jag trodde att intervjun var klar och satt väl och tänkte på något annat. Det blev lite tilt i huvudet. Men jag ska inte ursäkta någonting för det blev totalt galet och det får jag lida för nu. Det är många som inte vet vem jag är som tror jag är en idiot nu.

Vad vill du säga till dem?

– Det finns väl inte mycket att säga. Det jag sa i intervjun blev hur korkat som helst i det sammanhanget och det är ju helt oåterkalleligt när sådant här går ut i media. Det går inte att göra något åt det.

Britt Engqvist säger sig dock vara luttrad efter tiden i kommunfullmäktige.

– Media gillar inte riktigt Sverigedemokraterna så jag räknar alltid med att de ska hitta på saker med en. De vill gärna skriva lite skit och få en att säga fel. Jag borde tänkte efter mer. Det är inte roligt när det håller på så här.

Trots att hon är luttrad berättar Britt Engqvist att hon nu tagit beslutet att inte kandidera till kommunfullmäktige nästa år.

– Jag har funderat på det länge men har inte varit säker. Nu pratade jag med de andra i partiet och då kom vi fram till att jag ska sluta. Intervjun gav mig en kick att sluta. Jag har mycket nog att göra ändå med mina hästar, hundar och katter och så sitter jag i tingsrätten. Dessutom är jag ju ingen ungdom direkt, säger Britt Engqvist och tillägger:

– Det var inte meningen att jag skulle bli politiker egentligen. Det var ont om folk som ville engagera sig så jag kom in på ett bananskal. Men nu ska jag inte prata mer för då får jag bara mer skäll och skit. Jag är ingen bra talare.

Lägger du det här bakom dig nu?

– Ja jag försöker undvika att tänka på det och får bara glädja mig över att det inte blir fyra år till med det här, säger Britt Engqvist och skrattar.

Se intervjun med Britt Engqvist nedan:

<iframe src='http://www.svtplay.se/klipp/1687226?type=embed&external=true' width='442' height='249' frameborder='0' scrolling='no'></iframe>a

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt