Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Schibsted trappar upp videosäljet

Publicerad: 9 juni 2015, 03:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Ett dedikerat team ska lyfta försäljningen av rörlig bild på Schibsteds svenska sajter.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Tv-marknaden är under stor omvälvning, på grund av tittarnas förändrade beteende där allt mer rörlig bild konsumeras på nätet. Något som öppnar för att fler aktörer slåss om den stora kakan som annonsörer traditionellt lagt på annonsering i linjär-tv.

Schibsted har hittills sålt sitt utrymme inom rörlig bild på koncernens sajter via respektive bolag.

Det förändras nu.

I Aftonbladets regi bildas ett specialteam med säljare för onlinevideo. De ska paketera och sälja hela Schibsteds erbjudande inom rörlig bild på nätet på sajter som Aftonbladet.se, Svd.se, Blocket.se och Klart.se.

– Efterfrågan är större än någonsin. Vi sjösätter nu ett eget team för att få bättre genomslag hos kunder och byråer, säger Joakim Flodin, försäljningsdirektör på Aftonbladet.

Onlinevideo kan vara en djungel för annonsörer som är vana vid linjär-tv, som har standardiserade valutor för reklamköpen. På nätet finns i nuläget en mängd olika sätt att mäta och ta betalt för annonseringen.

– I och med att detta är ganska nytt vill annonsörerna pröva sig fram. Vi får mycket mer genomgående frågor än att någon bara vill köpa en banner, säger Joakim Flodin.

För att möta behoven testar Aftonbladet nu en rad olika modeller, bland annat att annonsören bara betalar för reklamfilmer som spelats i sin helhet.

– Det finns ingen riktig branschstandard och vi testar en massa olika varianter. Allt från att ta betalt via CPM eller startade strömmar till att bara ta betalt för färdigtittade filmer, säger Joakim Flodin.

Rekryteringen pågår nu pch totalt ska teamet bestå av fyra medarbetare.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev