Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Schibsted i OS-samarbete med Discovery

Publicerad: 22 januari 2018, 09:19
Uppdaterad: 22 januari 2018, 09:45

Bild 1/2  "Vi väntar oss en rejäl ökning på startade strömmar", säger Jessica Linnman, tv-chef på Sportbladet, till Dagens Media. Foto: Press

Svenska Dagbladet och Aftonbladet får tillgång till Discoverys OS-material.


Ämnen i artikeln:

SchibstedDiscovery

Det börjar dra ihop sig till OS i Pyeongchang med invigningen som äger rum den 9 februari. Som bekant är det Discovery som äger rättigheterna till de olympiska spelen men genom ett samarbete kommer både Svenska Dagbladet och Aftonbladet kunna bevaka vinter-OS mer än vanligt.

Discovery har planer på att "ge ännu mer av spelen till fler människor på fler skärmar och plattformar än någonsin". Syftet med detta samarbete är just att nå ut med tv-husets sändningar och Aftonbladets och Svenska Dagbladets nyhetsbevakning till en så stor publik som möjligt och med högsta kvalitet.

Sportbladet kommer skicka 16 medarbetare till Sydkorea för att kunna bevaka OS på plats. Sportbladet kommer också att kunna göra tv från Sweden Arena, Discoverys och SOK:s hus som ligger strax intill backarna för spelens alpina teknikgrenar.

– I vanliga fall får vi inte tillgång till arenorna utan vi får stå utanför och bevaka. Men det här samarbetet gör att vi kommer göra journalistik även i tv och få kommentarer på plats, det är givetvis otroligt bra för oss, säger Jessica Linnman, tv-chef på Sportbladet, till Dagens Media och fortsätter:

– Vi är video first  och vi driver video väldigt hårt. För oss betyder det här samarbetet att vi kan göra tv på plats och få kommentarer och känslorna och förmedla det direkt. Tidigare har vi fått skriva artiklar om det. Nu kommer vi dels ha bilder på loppen från Discovery men också få alla kommentarer.

Hur kommer tittningen att påverkas av det här samarbetet?

– Vi ökar alltid i sidvisningar och startade strömmar över OS. OS är stort, särskilt vinter-OS tillsammans med fotbolls-VM. Vi väntar oss en rejäl ökning på startade strömmar. Nu har vi chans att göra relevant tv. Det kommer självklart betyda att startade strömmar kommer öka.

Även om Svenska Dagbladet och Aftonbladet får tillgång till Discoverys material så kommer livesändningarna fortfarande bara finnas på Discoverys plattformar.

– Discoverys ambition är att OS ska nå och engagera fler människor på fler plattformar och skärmar än någonsin. Vi är övertygade om att samarbetet – som ger Aftonbladet och Svenska Dagbladet tillgång till våra bästa klipp- och highlights – kommer bidra starkt till det. Livesändningarna från OS kommer dock endast finnas på Discoverys kanaler och digitala plattformar – vi sänder fler OS-timmar än någonsin, producerade av en större tv-trupp än någonsin, säger Nicklas Norrby, försäljningsdirektör på Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SchibstedDiscovery

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.