Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SBS: "Vann matchen varje gång"

Publicerad: 16 Augusti 2012, 10:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

TV3 kommer inte att fortsätta med sin morgonsatsning "Rix Morronzoo" i höst. SBS TV:s presschef Dan Panas säger sig inte vara förvånad.


Ämnen i artikeln:

SBS TVMTG TVKanal 5TV3

Det var i våras som TV3 valde att börja direktsända radioshowen "Rix Morronzoo" i tv. Nu står det klart att det inte blir någon ny säsong.

Programmet gick under vecka 10 till 24 upp mot "Vakna med the voice" på Kanal 5 och Dan Panas, presschef på SBS TV, säger att "Vakna med the voice" drog de största tittarskarorna varje vecka.

– Våra ratings var större varje vecka. Det fluktuerade mellan klart större, dubbelt så stora och fyrdubbelt så stora, säger han till dagensmedia.se.

Dagensmedia.se har tidigare varit i kontakt med Fredrik Lundberg, programdirektör på MTG TV, och han har sagt att "Rix Morronzoo" har fått bra tittarsiffror.

– Vi har gjort väldigt fina TV-sändningar på morgonen i TV3, men i höst väljer vi att fokusera på andra tider på dygnet i vår tablå, sa han till dagensmedia.se.

Kanal 5 kommer, till skillnad från TV3, att fortsätta med sin tv-sända radioshow under morgnarna.

– Det är ju så kallad radiotv, och det man kan säga är att "Vakna med the voice" vann radiotvmatchen varje gång. Programmet kommer att fortsätta att gå under tidig morgontid under hösten, säger Dan Panas.

Vad anser du om att TV3 väljer att lägga "Rix Morronzoo" på is?

– Jag misstänkte nästan att det var så. Men TV3:s beslut är deras beslut, det är inget jag kan kommentera.

Under perioden vecka 10 till 24 drog "Rix Morronzoo" i snitt 17 600 tittare och "Vakna med the voice" 23 000 tittare.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBS TVMTG TVKanal 5TV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.