Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

SBS köper rättigheter till 500 fotbollsmatcher

Publicerad: 18 juli 2013, 08:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

SBS Discovery Media har tecknat avtal med UEFA som ger sändningsrättigheter för samtliga kvalmatcher inför EM 2016 och VM 2018.


Ämnen i artikeln:

Kanal 9Kanal 5

Om tre år spelas fotbolls-EM för herrar i Frankrike. Om ytterligare två år står Ryssland värd för VM.

Nu säkrar Nordiska SBS sändningen av samtliga kvalmatcher inför båda turneringarna genom att ingå avtal med den europeiska fotbollsfederationen, UEFA.

Totalt handlar det om 546 kvalmatcher, varav Sverige beräknas spela ett tjugotal.

– Det här är ett jättestort avtal och en del i vår tillväxtstrategi där sport är en viktig del, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery Media till Dagens Media.

Han fortsätter:

– De svenska kvalmatcherna kommer att sändas i Kanal5 medan andra länders kvalmatcher huvudsakligen kommer att visas i Kanal9. Men vi utesluter inte att samarbeta med andra kanaler.

Avtalet innebär även ett nytt upplägg med "Match week", vilket innebär att man sprider ut matcherna på fler dagar vilket leder till färre krockar.

– Vi kan även säkra att kvalitetskraven avseende HD-teknik och antal kameror uppfylls även på bortamatcher, säger Calle Jansson.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Kanal 9Kanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.