Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

SBS Discovery jublar över "Big Brother"-premiären

Publicerad: 1 september 2014, 06:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:29

Här är siffrorna för premiären av "Big Brother" i Kanal 9 igår.


Ämnen i artikeln:

SBS Discovery

Premiärsändningen av den klassiska dokusåpan ägde rum klockan 21-22.30 på Kanal 9 igår.

Programmet, som leds av Adam Alsing, sågs av i genomsnitt 210 000 tittare, enligt preliminär MMS-statistik, med en topp på 270 000. Det kan jämföras med den senaste "Big Brother"-premiären, i TV11 2012, som drog i genomsnitt 250 000 tittare.

Ratingen i SBS Discoverys viktigaste målgrupp, alla 15-44 år, uppgick till 4,0 procent. Tittarandelen i samma målgrupp var 16,1 procent.

– Vi är strålande glada att "Big Brother" är tillbaka och inleder så fantastiskt starkt. Hatten av till alla inblandade i produktionen. Det här är en riktig rivstart, säger Axel Eriksson, programchef för lokalproduktioner på SBS Discovery, till Dagens Media.

Totalsiffran på 210 000 tittare, hade ni varit lika glada för den för några år sedan?

– Det hade vi absolut varit. "Big Brother" i Kanal 9 är superstark i 15-44 och har en andel på 16,1 procent i vår målgrupp. Det här är ett yngre program som i tusental ligger i samma nivå som "Paradise Hotel" och andra format i genren.

Vad tycker du om produktionen?

– Fantastisk, som en dröm. Det var en superfin start, jag satt hemma i tv-soffan och njöt.

Vad tror du om tittarsiffrorna på "Big Brother" i Play?

– Vi har inte fått några siffror än, men vi vet att en stor del av tittandet på "Big Brother" sker on demand. Jag tror absolut att det har varit ett högt tryck, vi håller tummarna för att de siffrorna också är bra.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SBS Discovery

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.