Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Sanna Nielsen om Melodifestivalen: "Det kommer kännas vemodigt när det är över"

Publicerad: 14 mars 2015, 08:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

"Melodifestivalens" programledare Sanna Nielsen om vänskapen med Robin Paulsson, kritiken mot produktionen och Hänt Extras missvisande rubrik.


Ämnen i artikeln:

Melodifestivalen

I dag är det final i "Melodifestivalen", en årets största tv-händelser. En av programledarna är Mello-veteranen Sanna Nielsen. Första gången hon förekom i Melodifestivalsammanhang var som 16-åring år 2001 när hon deltog som tävlande.

Förra året vann hon hela tävlingen med låten ”Undo”. Totalt har hon deltagit sju gånger.

– Det känns fantastiskt kul inför finalen. Det här är ju målet. Men det känns även lite vemodigt att den här långa och fantastiskt resan kommer vara över på söndag, säger hon och fortsätter:

– Det bästa har varit att lära känna Robin. Vi har så himla roligt ihop. Han känns som en bror, säger hon och syftar på programledarkollegan komikern Robin Paulsson.

Hur upplever du mediebevakningen av årets Melodifestival?

– Jag tycker det har varit fantastiskt mycket ros, just det här året tycker jag det har varit ovanligt fin respons, säger hon och fortsätter:

– Jag upplever det som att mediebevakningen kring "Melodifestivalen" ökar för varje år, vilket är spännande efter som tävlingen funnits så länge. Jag tror det sitter i folksjälen.

Produktionen har också mötts av kritik. Måns Zelmerlöw twittrade till exempel ”Idétorka på Melfestredaktionen?” efter ”Andra chansen”. Vad tycker du om kritiken mot sändningarna?

– Det är det som är roligt med Mello, alla tycker olika. Vi kommer inte kunna pleasa alla, men försöker pleasa så många som möjligt. Det står ju förstås Måns fritt att tycka vad han vill.

Sanna Nielsen påpekar också att just ”Andra chansen” är ett nytt format och att det kanske bidrog till eventuella problem.

Sanna Nielsen själv har också varit ett extra aktuellt ämne för pressen under musiktävlingen. Hänt Extra tog till exempel ut svängarna i förra veckan och skrev att programledaren sagt att ”Jag kanske aldrig kan bli mamma”.

Citatet fick gå på kändistidningens förstasida. Sanna Nielsen är kritisk.

– Det är ett konstigt sätt att sätta en rubrik. Det jag sagt är att ”man skaffar väl inte barn man får väl barn” och uttryckt att jag skulle tycka det var tråkigt att inte kunna få barn, säger hon och fortsätter:

– Jag har inte ens gjort någon intervju med Hänt Extra, de har tagit citaten från en annan tidning. Jag tycker det är konstigt att de inte har pratat med mig.

Vad händer i finalen?

– Jag och Robin har ju ett öppningsnummer, sen har vi ett nummer med Conchita Wurst, Ylves kommer från Norge, Dirty Loop spelar och så lite till. Det känns fantastisk kul.

Sanna Nielsens bästa Mello-låtar:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify%3Auser%3Adagensmedia%3Aplaylist%3A4LDptw9c64venExWcvBjMR" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Melodifestivalen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.