Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Sammanslagna Frost studio ska bli marknadsledande

Publicerad: 4 oktober 2018, 05:41
Uppdaterad: 4 oktober 2018, 05:45

Anneli Ewert, Daniel Bladini, Samuel Schulthess, Bosse, Robert Landes, Nathalie Olsson Timoudas, Roger Hallin, Gustaf Jannerfeldt, Petter Bergmar. Foto: Press

Bolagen Frost VFX och Good motion slås samman för att bilda Frost studio.


Produktionsstudion Frost VFX, specialiserad på visuella effekter, animation och specialeffekter slår sig samman med Good motion.

Det var i juni 2017 som produktionsgruppen Shortcut media group förvärvade Frost VFX, där Good Motion ingår sedan tidigare.

De båda bolagen har under åren arbetat med produktioner som SVT:s julkalender "Jakten på tidskristallen", aktuella reklamfilmer för exempelvis Polarbröd samt långfilmerna "Uppsalakidnappningen" och "Morran & Tobias".

Genom att gå ihop vill man bli ett av Sveriges ledande bolag inom animation, VFX och annan visuell postproduktion.

– Både Frost och Good motion har velat utveckla respektive bolag och bli större och ha mer arbetskraft. Vi har fram till nu varit lite begränsade storleksmässigt i vilka uppdrag vi har kunnat ta oss an. Eftersom våra kompetenser överlappar varandra kom det naturligt att vi skulle gå ihop och bilda ett gemensamt bolag, säger Anneli Ewert som ska leda nya Frost Studio, till Dagens Media. 

Just nu renoveras det nya gemensamma kontoret på Brännkyrkagatan och tanken är att de tio medarbetarna ska flytta in den första december.

Hur kommer personalen påverkas?

– Alla i personal från respektive bolag följer med i sammanslagningen och det ska bli mycket spännande att se hur vi som team kan utvecklas och dra nytta av varandras kompetenser.Vi kommer arbeta effektivt och hjälpas åt att vara modiga för att lyckas. Vi kommer även behöva göra vissa rekryteringar i form av artister, projektledare/producent och sälj.

Vad har ni för ekonomiska mål och krav?

– Det vi egentligen har sagt är att vi ska behålla de kunder vi har när vi slår oss samman, samtidigt som vi ska försöka göra nya upphandlingar och mer projekt.

Frost VFX redovisade under 2017 en omsättning på runt 4,4 miljoner kronor och ett rörelseresultat (EBIT) på 20 000. Good motion hade i sin tur en omsättning på runt 4,3 miljoner kronor och ett rörelseresultat (EBIT) på 785 000 kronor.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev