torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Samir Abu Eid gör comeback i SVT

Publicerad: 1 juni 2018, 09:55

Foto: Anders Strömqvist/SVT

Utrikeskorrespondenten Samir Abu Eid lämnar TV4 efter tre år för att gå tillbaka till SVT.

Ämnen i artikeln:

SVT

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


För Sveriges Television arbetade Samir Abu Eid som utrikeskorrespondent åren 2010–2015. Han var stationerad i Istanbul i Turkiet och rapporterade intensivt från flera länder i Mellanöstern. I maj 2015 stod det klart att han skulle lämna SVT för att gå till TV4. Men nu, tre år senare, återvänder utrikeskorrespondenten till SVT. Med ett särskilt uppdrag att förstärka dialogen med publiken.

Jag hoppas kunna fungera som en länk mellan världen där ute och alla utrikesintresserade här hemma. Vi lever i dramatiska tider och intresset för utrikesjournalistik är stort. Jag vill försöka spetsa min rapportering så att den i högre grad utgår från människors nyfikenhet. Vad engagerar folk här och nu?, säger Samir Abu Eid, som tillträder i mitten av augusti.

Under åren som utrikeskorrespondent på SVT skildrade Samir Abu Eid den arabiska våren från bland annat Tahrirtorget i Egypten. Han bevakade Khadaffis fall i Libyen och var på plats i Pakistan när Osama bin Laden dödades. Innan han gav sig ut i världen för SVT:s räkning arbetade han bland annat som allmänreporter på Rapport och Stockholmsredaktionen, tidigare ABC.

– Samir Abu Eid är en fantastisk journalist på många sätt och han har en särskilt fallenhet och nyfikenhet kring att kommunicera med vår publik. Därför ska det bli väldigt spännande att se honom arbeta som korre på utrikesredaktionen och höra vad han har för tankar kring hur man kan utveckla dialogen med publiken, säger Charlotta Friborg, programchef riksnyheterna.

Tills vidare kommer Samir Abu Eid att vara korrespondent stationerad på utrikesredaktionen i Stockholm.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev