Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Rörligt

Samir Abu Eid gör comeback i SVT

Utrikeskorrespondenten Samir Abu Eid lämnar TV4 efter tre år för att gå tillbaka till SVT.

Linnea Kihlström

anna.dohmers@dagensmedia.se


Publicerad: 01 Juni 2018, 09:55
Uppdaterad: 01 Juni 2018, 09:55

Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Foto: Anders Strömqvist/SVT

För Sveriges Television arbetade Samir Abu Eid som utrikeskorrespondent åren 2010–2015. Han var stationerad i Istanbul i Turkiet och rapporterade intensivt från flera länder i Mellanöstern. I maj 2015 stod det klart att han skulle lämna SVT för att gå till TV4. Men nu, tre år senare, återvänder utrikeskorrespondenten till SVT. Med ett särskilt uppdrag att förstärka dialogen med publiken.

 Jag hoppas kunna fungera som en länk mellan världen där ute och alla utrikesintresserade här hemma. Vi lever i dramatiska tider och intresset för utrikesjournalistik är stort. Jag vill försöka spetsa min rapportering så att den i högre grad utgår från människors nyfikenhet. Vad engagerar folk här och nu?, säger Samir Abu Eid, som tillträder i mitten av augusti.

Under åren som utrikeskorrespondent på SVT skildrade Samir Abu Eid den arabiska våren från bland annat Tahrirtorget i Egypten. Han bevakade Khadaffis fall i Libyen och var på plats i Pakistan när Osama bin Laden dödades. Innan han gav sig ut i världen för SVT:s räkning arbetade han bland annat som allmänreporter på Rapport och Stockholmsredaktionen, tidigare ABC.

– Samir Abu Eid är en fantastisk journalist på många sätt och han har en särskilt fallenhet och nyfikenhet kring att kommunicera med vår publik. Därför ska det bli väldigt spännande att se honom arbeta som korre på utrikesredaktionen och höra vad han har för tankar kring hur man kan utveckla dialogen med publiken, säger Charlotta Friborg, programchef riksnyheterna.

Tills vidare kommer Samir Abu Eid att vara korrespondent stationerad på utrikesredaktionen i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.