Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Samir Abu Eid går till TV4

Publicerad: 20 Maj 2015, 10:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:00

UPPDATERAD. Stationerad i Jordanien ska Samir Abu Eid stärka TV4:s utrikesjournalistik.


Ämnen i artikeln:

TV4

Samir Abu Eid har varit utrikeskorrespondent i Mellanöstern i fem år. I augusti börjar han sitt nya uppdrag som korrespondent för TV4. Han har bland annat rapporterat från Syrien och Irak och blivit utnämnd till en av Sveriges mest uppskattade journalister i Förtroendebarometerns topplista.

– Jag känner mig väldigt entusiastisk inför att börja på TV4. Jag får möjligheten till en friare roll och jag uppskattar det personliga tilltalet i TV4:s rapportering. Det var därför svårt att tacka nej till frågan om att vara med när TV4Nyheterna nu satsar på mer utrikesjournalistik, säger Samir Abu Eid i ett pressmeddelande och fortsätter:

– För mig är Mellanöstern den mest spännande och fascinerande platsen i världen och som korrespondent tycker jag det är oerhört viktigt att själv vara på plats och med egna ögon se vad som händer och berätta om det för tv-tittarna.

I sin nya roll på TV4 kommer Samir Abu Eid vara stationerad i Amman i Jordanien.

– Det här är en nyckelrekrytering i en långsiktig strategi för TV4, där vi vill stärka bevakningen av Mellanöstern och de politiska frågor som sträcker sig långt utanför den regionens gränser, säger Viveka Hansson, TV4-Gruppens programdirektör för nyheter och samhälle, i ett pressmeddelande.

Enligt Ingrid Thörnqvist, utrikeschef på SVT, är det ännu inte klart vem som ska ta över efter Samir Abu Eid.

– Vi måste utlysa tjänsten först, så det är för tidigt att säga. Men det är ett viktigt uppdrag och det är klart att vi kommer att hitta någon ny. Vi har många duktiga reportrar på SVT som har mycket erfarenhet från Mellanöstern, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Vi hade gärna velat ha honom kvar och har gjort allt för att kunna behålla honom, men han kände själv att han ville prova något nytt. Han har varit viktig för vår bevakning, men vi kommer självklart att fortsätta ha en bra bevakning av Mellanöstern.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.