Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så ska Titan bli lönsamt igen

Publicerad: 23 April 2014, 08:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:40

MTG-bolaget Titan Television har under en längre tid brottats med vikande lönsamhet. Nu berättar nya vd:n Anders Knave om hur skutan ska vändas.


Ämnen i artikeln:

Titan Television

Anders Knave tillträdde som ny vd för Titan Television vid årsskiftet i år.

Under en längre tid har produktionsbolaget, som ägs av Nice Entertainment Group (tidigare MTG Studios), brottas med vikande lönsamhet. Under 2012 backade Titans omsättning med över 24 procent, till 157 miljoner kronor, och resultatet landade på minus 12 miljoner kronor.

Därför har Anders Knave, tillsammans med bolagets operative chef Karin Hellström, ägnat det första kvartalet åt att ta reda på hur bolaget ska börja tjäna rejäla pengar igen.

– Sammantaget har vi fått en bra och tydlig bild av vad som behöver ändras och vad som fortsatt ska värnas och vårdas. Mest slående, och samtidigt enormt glädjande, är insikten om den kvalitet och kompetens som våra medarbetare besitter. I det har vi den viktigaste nyckeln för en bra framtid, säger Anders Knave till Dagens Media.

Anders Knave är nu redo att presentera resultatet av arbetet. För att Titan Television återigen ska bli välmående ska bolaget öka fokus på programuteveckling, optimera samarbetet med övriga bolag inom Nice-koncernen samt förbättra kundinsikten och de interna processerna.

Förändringarna presenterades av Anders Knave under ett personalmöte i dag.

– Vårt uppdrag från ägarna är tydligt, få ordning på processer och ekonomi så att den negativa trenden vänds utan att det slår mot Titans kreativa kompetens. Med Vägen framåt-planen kommer det att lyckas.

Ett fåtal tjänster kan komma att påverkas när de fasta kostnaderna ska minskas, berättar Anders Knave.

– Vi kommer tyvärr att behöva inleda samtal om organisatoriska förändringar som kan komma att påverka ett fåtal tjänster, men förhoppningsvis inte lika många medarbetare. Målet är att hitta en så bra lösning som möjligt för de som eventuellt berörs.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Titan Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.