Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så sänder SVT från OS

Publicerad: 26 januari 2018, 07:15
Uppdaterad: 26 januari 2018, 07:21

Skickar ner några av sina mest rutinerade profiler till vinterspelen i Pyeongchang.


Ämnen i artikeln:

SVTSVT Play

I går kunde Dagens Media avslöja att Discovery och SVT lyckats komma överens om en så kallade utökad nyhetsrätt för OS. En rätt som de inte haft under de senaste två spelen då MTG ägde sändningsrättigheterna.

– När det gäller OS 2014 och 2016 hade vi en bra dialog med MTG, men trots detta lyckades vi inte nå i land med ett avtal, säger SVT Sports chef Åsa Edlund Jönsson till Dagens Media.

För vinterspelen i Pyeongchang innebär det att SVT:s team på plats i Sydkorea nu kommer att kunna göra intervjuer och filma inne på ackrediterat område, vilket man inte hade rätten till under OS 2014 och 2016. 

– Jag hoppas att vi genom denna utökade nyhetsrätt kommer att kunna ge SVT:s publik en väldigt bra OS-bevakning på alla plattformar. Vi vet av erfarenhet att många människor vänder sig till oss på SVT när det är dags för stora sportevenemang, säger Åsa Edlund Jönsson och fortsätter:

– Därför känns det bra att vi kommer att kunna erbjuda publiken de viktigaste bilderna och intervjuerna från OS. Vår ambition är att göra den bästa OS-bevakning vi bara kan i nyhetsväg.

Till OS, som drar igång den 9 februari, står det nu klart att SVT skickar några av sina mest rutinerade reportrar. Jacob Hård, Marie Lehmann och Mattias Sandberg åker tillsammans med fotografen Pelle Sterner till Sydkorea för att sköta nyhetsbevakningen.

SVT kommer att visa bilder från spelen i sina nyhetssändningar. Bildmaterialet ska sändas i "Morgonstudion", "Sportnytt", "Sportspegeln" och "Rapport". Dessutom kommer all bevakning även att finnas tillgänglig på SVT Play och SVT Sports sajt.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTSVT Play

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.