torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så sänder Discovery Allsvenskan

Publicerad: 4 mars 2020, 09:00

Programledare och experter kommer under våren att leda tittarna genom Discoverys Allsvenskan-sändningar.

Nio av de elva första omgångarna av Allsvenskan kommer att sändas linjärt.

Ämnen i artikeln:

AllsvenskanDiscovery

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Från och med i år är det Discovery Networks Sweden som har rätten att visa Allsvenskan och Superettan. Totalt kommer ett trettiotal matcher att gå linjärt i Discoverys kanaler under året och samtliga 480 matcher ska visas på streamingtjänsten Dplay.

Om en månad har Allsvenskan premiär och nu, mitt under tv-bråket med Telia, släpper Discovery tablån för de första elva omgångarna av Allsvenskan. Nio av matcherna kommer att gå att följa från tv-soffan i Kanal 5 och Kanal 9. Men sedan i går morse är Discoverys kanaler släckta hos Telias kunder, och om parterna inte kommer överens riskerar alltså Telias kunder att missa Allsvenskan.

LÄS OCKSÅ: Kanal 5 släckt för Teliakunder

Det blir söndagar som blir den huvudsakliga studiodagen med stormatcher och derbyn. Studiosändningarna drar i gång klockan 14.00 på Kanal 5 och avslutas klockan 20.00 på Dplay. Programleder gör Tommy Åström och Karin Frick.

– Allsvenskan är hetare än någonsin och behovet av ett studioprogram som täcker allt från 90 minuter fotboll till djupgående analyser är stort. Söndagarna blir viktiga för oss i vår ambition att få tittarna att komma närmare svensk fotboll, säger Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden och fortsätter:

– Vi vill vara nära supportrarna, visa känslor och berätta historierna både på men också utanför planen. Tittarna ska veta att en söndag hos oss kan innebära sex timmar av Sveriges hetaste sporträttighet.

LÄS OCKSÅ: Telias kunder kan bli utan Allsvenskan 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev