Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så mycket kostar Paramount plus i Sverige

Publicerad: 25 februari 2021, 07:07

Serien ”Two weeks to live” med Maisie Williams i huvudrollen är en av de titlar som kommer finnas tillgänglig i tjänsten.

Foto: Paramount

Paramount plus slår sig in på den svenska marknaden med lågt pris för att konkurrera med andra etablerade aktörer.

Ämnen i artikeln:

Paramount plusStreaming

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Om en månad, den 25 mars, lanseras Paramount plus som en fristående streamingtjänst på den svenska och nordiska marknaden. 

Nu står det klart att abonnemangskostnaden för streamingtjänsten kommer att ligga på 69 kronor i månaden. Det är samma prisnivå som Disney plus först slog sig in på vid lanseringen i september förra året. 

För att locka prenumeranter vid lansering kommer tjänsten vara gratis under en provperiod på sju dagar. Strategin skiljer sig därmed från Disney plus som inte erbjöd någon provperiod men däremot möjligheten att teckna sig för ett helt år till en summa som motsvarar 49 kronor per månad. 

– Paramount plus kommer att erbjuda en underhållningsupplevelse i toppklass till ett pris som är betydligt lägre än andra streamingtjänsters, något som är viktigt både för konsumenterna och våra distributionspartners, säger Kelly Day, president of streaming and chief operating officer, ViacomCBS Networks International, i ett pressmeddelande. 

På den svenska marknaden har Paramount plus tecknat avtal med distributörerna Telenor, Allente och Banhof. 

Tjänsten erbjuder runt 6000 avsnitt och filmer bestående av exklusiva titlar från bland annat Showtime, CBS och Paramount studios. Paramount plus ska också satsa på lokalproducerat innehåll och erbjuder även originalinnehåll och exklusiva filmpremiärer. 

I innehållsbiblioteket återfinns titlar som ”Dexter”, ”The affair”, ”Black monday” och ”City hall”. Man lockar även bland annat med alla säsonger av ”Yellowstone”, kritikerrosade ”On becoming a god in central Florida” samt serien ”Two weeks to live”. 

Tjänsten innehåller även en hel del barnunderhållning och Paramount plus beskriver själva att innehållet är brett och för tittare i alla åldrar. Bland barnvarumärkena återfinns klassiska karaktärer som ”Svampbob fyrkant”, ”Dora utforskaren” och ”Teenage mutant ninja turtles”. 

Paramount plus har funnits på den svenska marknaden sedan 2017 men då som del av svenska kabel-tv-paket. Den 4 mars lanseras tjänsten även i Kanada och Latinamerika. Senare under året kommer den även rullas ut i Australien. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev