Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så mycket kostar NBCU:s streamingtjänst

Publicerad: 17 januari 2020, 08:12

NBCUniversal avslöjar priset för streamingtjänsten Peacock.

Foto: NBCUniversal

NBCUniversal lanserar Peacock i vår med målet att nå över 30 miljoner abonnenter om fyra år.


Ämnen i artikeln:

streaming

Det är sedan tidigare känt att NBCUniversal, som ägs av Comcast, ska lansera en streamingtjänst i april 2020. Det som inte har varit känt är hur mycket tjänsten kommer att kosta. 

Nu avslöjar NBCUniversal att en betalversion av streamingtjänsten Peacock kommer kosta 9,99 dollar i månaden för kunder som inte redan är kunder hos Comcast eller Cox. Exakt datum för lansering är 15 april för Comcast-kunder och 15 juli för hela den amerikanska marknaden. 

För de som redan är kunder kommer en annonsbaserad version av tjänsten att vara gratis, vill kunderna slippa reklam får de betala ytterligare fem dollar i månaden. En reklambaserad version för icke-kunder ska kosta 4,99 dollar i månaden. 

NBCUniversal förväntar sig att nå 30–35 miljoner användare år 2024 och kommer innehålla över 600 filmer och 400 serier. De väntar sig även att sluta avtal med andra distributörer de kommande månaderna. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

streaming

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.