Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så mycket kostar Discoverys nya hybridlösning

Publicerad: 1 juni 2022, 11:33

Sam Ekman, Senior Growth Manager på Warner Bros Discovery, ser den nya hybridlösningen som ett sätt att sänka tröskeln för att komma i gång och tillgängliggöra Discovery Plus för fler.

Foto: Margareta Bloom Sandebaeck

På onsdagen lanserades Warner Bros Discoverys hybridlösning för Discovery Plus ”Underhållning (med reklam)”. I samband med det avslöjade tv-huset vad tittarna får betala.


Ämnen i artikeln:

DiscoveryWarner BrosNyheterRedaktionens val

Under Dagens Medias temavecka om streaming kunde vi avslöja att den hybridtjänst som Discovery tidigare i vår släppte i Norge och Danmark kommer till Sverige och Finland årets andra kvartal.

– Internt kallar vi den här modellen för ”Ad Lite”, så det avslöjar väl ungefär hur mycket reklam tittaren kommer att få se. Det blir med andra ord en lägre reklammängd än man får i vårt gratiserbjudande, och till en mindre peng än vårt underhållningspaket, sade Carl Waldenor, Nordic Growth Director på Warners Bros Discovery, till Dagens Media när nyheten släpptes.

I dag, onsdag, lanseras så det nya stremingpaketet som heter ”Underhållning (med reklam)” på Discovery Plus. Kostnaden? Första månaden får man betala 19 kronor, därefter ligger priset på 49 kronor i månaden. Den som sajnar sig för erbjudandet får tillgång till hela underhållningsutbudet on demand. Kostnaden kan jämföras med Discoverys helt reklamfria Underhållingsabonnemang som ligger på 39 kronor månad ett och därefter 89 kronor i månaden.

– Genom att erbjuda Discovery Plus med reklam till en väldigt konkurrenskraftig prispunkt sänker vi tröskeln för att komma igång och tillgängliggöra Discovery Plus för fler än någonsin tidigare, säger Sam Ekman, Senior Growth Manager, på Warner Bros Discovery, i ett pressmeddelande i dag.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev