Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så mycket får MTG efter Rysslandsförsäljningen

Publicerad: 2 Maj 2016, 09:34
Uppdaterad: 2 Maj 2016, 09:34

MTG har nu helt dragit sig ur ryska CTC Media.


Ämnen i artikeln:

MTG

Dagens Media har tidigare berättat om den ryska lagändringen som innebär att utländska bolag inte får ha större ägarandelar än 20 procent i ryska mediebolag.

I slutet av september förra året sålde MTG sina andelar i CTC Media. Nu står det klart att MTG får totalt 123 miljoner dollar i kontanter för sitt innehav. Det motsvarar nästan 1 miljard svenska kronor – totalt 987 miljoner kronor baserad på valutakursen från 29 april.

Likviden ska enligt ett pressmeddelande användas till att minska MTG:s nettoskuld, samt till att finansiera den pågående utvecklingen av koncernens digitala underhållningsverksamhet.

Detta markerar det sista steget i vårt tillbakadragande från de enheter som påverkades av den ryska lagförändringen avseende utländskt ägande av massmedia. CTC Media hade redan vidtagit nödvändiga steg för att följa lagen och delar nu ut intäkterna från den processen. Vi har investerat totalt 123 miljoner dollar i Ryssland sedan 2001. Intäkterna från försäljningen av våra tillgångar relaterade till Ryssland, tillsammans med erhållna utdelningar, förväntas nu uppgå till 768 miljoner dollar, säger Jørgen Madsen Lindemann, MTG:s vd och koncernchef, i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.