Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så mycket betalade Kanal 5 för ödesmatchen

Publicerad: 30 September 2009, 05:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Kanal 5 betalade upp emot 10 miljoner kronor för rättigheterna till Sverige-Danmark.


Budgivningen om rättigheterna till VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark drog ut på tiden eftersom tv-kanalerna tyckte att prislappen var för hög.

Både TV4 och Viasat ska ha visat intresse, men till slut blev det, kanske något oväntat, Kanal 5 som, gick hem med rättigheterna.

– Vi tycker det är en match som svenska befolkningen måste få ta del av och det är så klart jättekul att vi fick den efter budgivningen, berättade Kanal 5:s programchef Lars Beckung för Dagensmedia.se igår.

Han ville inte avslöja hur mycket han betalat för rättigheterna.

Men enligt uppgifter till Dagensmedia.se låg summan på mellan 6 och 10 miljoner kronor redan i inledningsskedet av förhandlingarna. Och då är inte själva produktionen av matchen inräknad.

Enligt bedömare som Dagensmedia.se talat med bör prislappen ha landat på upp till 10 miljoner kronor, exklusive själva produktionen.

– De betalade 8-10 miljoner, sägs det, berättar en källa.

Tidigare har TV4 och Viasat turats om att visa VM-kvalmatcherna. Viasat har ofta lagt matcherna i TV8 – och kunnat bygga upp en betydligt bättre penetration för kanalen.  

Kanal 5 håller nu på att säkerställa en del av finansieringen via sponsorer.

– Vi förhandlar med några olika aktörer, det handlar om tre-fyra stycken som vi ska få in, säger försäljningsdirektören Jerker Bluhme till Dagensmedia.se.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.