tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många tittar på TV4 News

Publicerad: 22 februari 2012, 06:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:32

Fyra veckor har gått sedan starten. Nu kan dagensmedia.se avslöja hur många som tittar på TV4:s nyhetskanal.

Ämnen i artikeln:

Göran EllungTV4 NewsTV4

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


TV4:s nyhetskanal TV4 News startade den 24 januari. Enligt de första räckviddsmätningar når kanalen nu i genomsnitt 250 000 unika tittare per dag.

Det berättar Göran Ellung, chef för TV4-gruppens Nyhetsbolaget, för dagensmedia.se.

Han är väldigt nöjd med siffrorna, och lite lättad.

– Det här är en enorm satsning och det hade kunnat börja betydligt sämre, säger han.

TV4 News avtal med annonsörerna innebär inga räckviddslöften som måste uppfyllas. Istället har kanalen tecknat avtal med åtta branschexklusiva partners som är med från start.

– Med de siffror vi ser nu har vi alla möjligheter att nå våra förväntningar, säger Göran Ellung.

Han jämför med nyhetskanalerna i Norge och Danmark som började med 0,5 procent i andel och efter några år kommit upp 5-6 procent.

– Vi antar att vi kan göra ungefär samma resa.

Sedan starten har omkring hälften av dem som kan se kanalen tittat minst en gång.

Tittandet ökar på helgerna, med lördag som den starkaste dagen. Den högsta tittarsiffran hittills hade direktsändningen från Whitney Houstons begravning i lördags, en halv miljon personer på TV4 News någon gång under dagen.

– Det är ingen rak händelsenyhet, men ett speciellt innehåll som inte finns någon annanstans. Då gick tittandet upp direkt, vilket är oerhört betydelsefullt inför framtida händelser, säger Göran Ellung.

TV4 har även tillfrågat sin tittarpanel om första intrycket av den nya kanalen.

– De som har sett kanalen uppfattar den som säker, driven och nyskapande. Men vi hör även många som, inte oväntat, har problem med att få in kanalen. Det måste vi informera tydligare om, säger Göran Ellung.

De första två veckorna sändes TV4 News i marknätet, därefter är den tillgänglig som betal-kanal för Com Hems och Canal Digitals kunder.

– Det är tydligt att många vill ha kanalen, men det är för tidigt att säga om de också är beredda att betala för den. TV4 News kommer fortsätta vara en betal-kanal, men vi ska hålla en så låg prisnivå att många är redo att betala, fortsätter han.

Om räckviddsmätningarna

Mätningarna omfattar både TV News egen signal och det analoga tittandet på TV Com Hem, som beräknas motsvara ungefär två tredjedelar av det totala tittandet på TV4 News.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev