Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många snyltar på någon annans streamingkonto

Publicerad: 11 september 2020, 08:27

”Att det är så många som 42 procent som delar är överraskande”, säger Magnus Anshelm på MMS.

Foto: Peopleimages/Getty Images

Siffror från MMS visar hur vanligt det är att olika målgrupper delar på streamingabonnemang.


Ämnen i artikeln:

StreamingMMS

En majoritet av befolkningen (56 procent) mellan 16 och 80 år tittar på SVOD varje vecka. 

Bor det flera i ett hushåll är det vanligt att man delar på streamingabonnemang. Siffror från MMS rapport ”Rörliga bilder” visar dock att det är vanligt att man delar abonnemang även utanför hemmet. 

Hela 42 procent säger att de delar SVOD-abonnemang med någon utanför hushållet. Mest vanligt förekommande är det bland de yngre där fler än hälften delar med andra utanför hushållet. Bland de äldre målgrupperna är det mindre vanligt.

– Att man delar abonnemang mellan olika hushåll är inget nytt fenomen, utan det har förekommit när det gäller betal-tv under många år. Att det är så många som 42 procent som delar är dock överraskande, säger Magnus Anshelm, vd på MMS, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– I abonnemang där man har rätt att använda 2-4 skärmar är det dock naturligt att någon av dessa finns utanför hushållet. Att det är mest utbrett bland dem under 26 år är inte oväntat eftersom unga vuxna i mindre hushåll mycket väl kan få tillgång till abonnemang som exempelvis deras föräldrar har tecknat. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

StreamingMMS

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev