Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så många ser videoklipp dagligen i Sverige

Publicerad: 30 Maj 2017, 12:59
Uppdaterad: 30 Maj 2017, 13:01

Foto: Flickr

Rörlig bild får en allt starkare ställning i sociala medier, det bekräftar Mediavisions senaste undersökning.


Ämnen i artikeln:

sociala medier

Under årets första kvartal använde nära 5,5 miljoner sociala medier en genomsnittlig dag, varav två tredjedelar av dessa tittar på videoinnehåll via sociala medier. Det visar en analys från Mediavision.

Facebook den mest populära plattformen med ungefär fem miljoner dagliga användare, följt av Instagram som når tre miljoner av alla svenkar en genomsnittlig dag.

Mediavision konstaterar i undersökning att videokonsumtion via sociala medier är mycket vanligt i Sverige. Hela 65 procent av dem som använde någon social media ”igår” tittade på videoinnehåll via dessa sidor. I siffrorna ingår däremot inte Youtube.

– Under det senaste året har video blivit allt viktigare i sociala medier. Med nya funktioner för live och dessutom satsningar på professionellt innehåll ser vi hur gränserna mellan sociala och traditionella medier blir alltmer diffusa. Detta får betydelse både för innehållsskapare och för reklamen. Och vi ser ju tydligt att sociala medier växer kraftigt också som andel av annonsinvesteringarna, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision, i en kommentar.

Bland 15-34-åringarna tittar drygt 80 procent av sociala mediekonsumenterna på video en genomsnittlig dag, att jämföra med 50 procent bland 55-74-åringar.

Källa: Mediavision

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

sociala medier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.