Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så många såg VM-kvalet

Publicerad: 7 September 2016, 08:40
Uppdaterad: 7 September 2016, 08:40

Debuten för svenska landslaget utan Zlatan Ibrahimovic lockade miljonpublik.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Igår sändes VM-kvalmatchen Sverige-Nederländerna på Kanal 5.

Det innebar debut både för den nye förbundskaptenen Janne Andersson och för landslagslegendaren Kim Källström som expertkommentator på Kanal 5 – och inte minst för ett nytt svenskt landslag utan fixstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Siffrorna för matchen låg något över snittet för EM-kvalet, som även det sändes på Discovery Networks kanaler.

Första halvlek sågs av 1 200 000 tittare, med en rating på 9,7 procent i huvudmålgruppen 15-44 år. Tittartidsandelen landade på 40 procent.

Andra halvlek hade 1 230 000 tittare, där landade ratingen på huvudmålgruppen på 11,7 procent. Tittartidsandelen blev 54 procent.

– Jag måste vara ärlig och säga att det var lite nervöst inför matchen, vi visste inte hur det skulle påverka intresset att Zlatan inte längre är kvar. Men det känns jättehärligt att tittarsifforna ser så bra ut – verkligen en lättnad. Det svenska landslaget är lika intresssant som tidigare, och det blev tydligt att tittarna tycker det är intressant att se hur en ny era inleds, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks, till Dagens Media.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.