tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många såg TV4:s specialupplaga av Let's dance

Publicerad: 30 mars 2020, 09:50

Tilde de Paula Eby och David Hellenius programledde fredagens specialavsnitt av Let's dance.

Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Fredagsfinalen av Let's dance stoppades på grund av sjukdom. I stället sände TV4 ett specialprogram som sågs av över 1 miljon tittare.

Ämnen i artikeln:

Lets danceTV4

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det blev ingen dans i TV4:s flaggskepp ”Let's dance” i fredags. Eftersom flera i produktionen insjuknat valde tv-huset nämligen att låta dansgänget vila.

– Vi gör allt vi kan för att produktionen runt våra program ska fortsätta. Vi tar det dag för dag och vecka för vecka och följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger, sade Fredrik Arefalk, kanalchef TV4 och C More, när det stod klart att Let's dance skulle ställas in.

LÄS OCKSÅ: Let's dance pausas – efter uppgifter om corona

I stället valde TV4 på fredagskvällen att sända ett specialprogram där bland annat Carola, The Mamas, Darin, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw medverkade.

Totalt följde 1 249 000 programmet från tv-sofforna. Ratingen i huvudmålgruppen 15–64 år låg på 8,4 procent och tittartidsandelen på 27,4 procent, enligt siffror från MMS.

LÄS OCKSÅ: Så står sig tv och radio i coronakrisen 

– Let's dance samlar Sverige om fredagskvällarna och i fredags hade vi möjligheten att göra det tillsammans med Sveriges artistelit! Vi är fantastiskt glada att 1,2 miljoner följde vårt specialprogram av Let's dance linjärt under fredagskvällen! Programmet finns självklart också på TV4 Play. Vi vill tacka alla inbladande som visade att allt är möjligt. TV4 kommer fortsätta göra allt vi kan för att skapa TV-upplevelser för tittarna i en utmanande tid, säger Fia Fång, exekutiv producent, i en kommentar.

Let's Dance premiäravsnitt sändes fredagen den 20 mars och följdes av 1 740 000 personer. Dagarna före premiären meddelade Siw Malmkvist, som skulle bli den äldsta deltagaren hittills, att hon inte får medverka eftersom hon är en riskgrupp för det nya coronaviruset.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev