Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så många såg The Voice-finalen

Publicerad: 26 Mars 2012, 13:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

I fredags sändes sista avsnittet av "The Voice Sverige" i TV4.


Finalprogrammet, där Ulf Nilsson vann hela tävlingen, sågs av 680 000 personer.

"The Voice Sverige" har inte levt upp till TV4:s förväntningar på en stor fredagssatsning.

Inte ens första avsnittet, som sändes i början av januari, nådde en miljonpublik. Första avsnittet sågs av 830 000 tittare och under säsongen har tittarsiffran stabiliserats på omkring en dryg halv miljon personer per vecka.

I februari skrev Expressen att TV4 beslutat att lägga ner programmet efter första säsongen, något som dementerades av exekutiva producenten Matilda Snöwall.

I dagsläget finns dock inget beslut om programmet ska fortsätta eller inte.

– Vi har inte hunnit utvärdera så mycket än, men vår inställning är att vi strävare efter att göra en säsong till. Säsongsstarten i England gick väldigt bra och vi tror på formatet, säger Matilda Snöwall.

– Men först ska vi utvärdera den här säsongen och varför inte fler tittare hittade dit, och utifrån det se hur vi kan fortsätta programmet. Vi har några teorier, men vi vet inget säkert, säger Matilda Snöwall, som nu efter The Vocies avslutning träder in i en ny roll på TV4 som genrechef för reality och livsstil.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.