Så många såg Sverige vinna över Schweiz

2018-05-14 16:27  
Foto: Press

Matchen lockade miljonpublik under den tredje perioden.

Under söndagen mötte Tre Kronor Schweiz i en match som slutade 5-3. Matchen som sändes på TV3 med start 19.30 lockade under den tredje perioden en publik på strax över 1 miljon.

– I söndags spräckte TV3 miljonvallen under Sverigematchen i tredje perioden. Och detta trots ett fantastiskt väder. I går var MTG dessutom största mediehus med 42,6 procent i kommersiell andel i vår huvudmålgrupp 15-49 år, säger Susanne Nylén, presschef på MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Snittsiffran för hela matchen landade på 566 060 tittare, hade en rating på 4,7 procent i huvudmålgruppen 15-49 år och en nationell andel på 33,7 procent.

– Nu trissas spänningen upp inför Sverige-Ryssland imorgon och sedan slutspelet så vi räknar med att tittarsiffrorna fortsätter öka, säger Susanne Nylén.

Enligt TV3 har man levererat i paritet med TV4 som senaste hade mästerskapet.

– Hockey-VM är en formidabel succé. Vi gläds lika mycket över tittarsiffrorna som Tre kronors framgångar och kvaliteten på direktsändningarna med våra fantastiska profiler. Nu maxar vi inför slutspelet med fler stjärnor i landslaget och hoppas på fortsatt stora framgångar både i rinken och hos tittarna.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt