Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många såg Sverige vinna över Schweiz

Publicerad: 14 maj 2018, 14:27
Uppdaterad: 14 maj 2018, 14:30

Foto: Press

Matchen lockade miljonpublik under den tredje perioden.


Ämnen i artikeln:

TV3

Under söndagen mötte Tre Kronor Schweiz i en match som slutade 5-3. Matchen som sändes på TV3 med start 19.30 lockade under den tredje perioden en publik på strax över 1 miljon.

– I söndags spräckte TV3 miljonvallen under Sverigematchen i tredje perioden. Och detta trots ett fantastiskt väder. I går var MTG dessutom största mediehus med 42,6 procent i kommersiell andel i vår huvudmålgrupp 15-49 år, säger Susanne Nylén, presschef på MTG Sverige, i ett pressmeddelande.

Snittsiffran för hela matchen landade på 566 060 tittare, hade en rating på 4,7 procent i huvudmålgruppen 15-49 år och en nationell andel på 33,7 procent.

– Nu trissas spänningen upp inför Sverige-Ryssland imorgon och sedan slutspelet så vi räknar med att tittarsiffrorna fortsätter öka, säger Susanne Nylén.

Enligt TV3 har man levererat i paritet med TV4 som senaste hade mästerskapet.

– Hockey-VM är en formidabel succé. Vi gläds lika mycket över tittarsiffrorna som Tre kronors framgångar och kvaliteten på direktsändningarna med våra fantastiska profiler. Nu maxar vi inför slutspelet med fler stjärnor i landslaget och hoppas på fortsatt stora framgångar både i rinken och hos tittarna.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV3

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.