Så många såg Sverige slå Italien

2017-11-13 11:28  

VM-biljetten nära efter skrällseger mot Italien – rekordmånga bänkade sig i tv-soffan.

Sverige riktar blicken mot fotbolls-VM i Ryssland, och när det svenska herrlandslaget i fredags besegrade Italien med 1–0 närmade de sig också nästa års VM-äventyr.

Inhoppande Jakob Johansson tryckte, med sin första bollkontakt, i den 61:a minuten in playoff-matchens enda mål.

Matchen sändes i Kanal 5 och tittarsiffran blev årets hittills högsta för Sveriges herrlandslag.

Enligt siffror från MMS sågs första halvlek av 1 340 000 tittare och nådde en tittartidsandel på 42,9 procent i kanalens huvudmålgrupp 15-44 år. Ratingen låg på 11,6 procent.

Motsvarande siffror för andra halvlek var 1 570 000 tittare, tittartidsandelen landade på 52,6 procent och ratingen på 13,9 procent.

Senast Sverige spelade ett helt avgörande kval om en plats i ett mästerskap var mot Danmnark för två år sedan, den gången inför EM 2016. Även det playoff-mötet sändes i Kanal 5 och även den gången inledde Sverige på hemmaplan. Matchens andra halvlek lockade 1 618 000 tittare, en siffra något högre än fredagens.

– Nästan 1,9 miljoner följde slutminuterna av matchen i fredags, bästa siffran för Kanal 5 sedan playoffen mot Danmark. Dags för en ny playoffbragd och ett nytt tittarrekord ikväll? skriver Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery och Eurosport, på Twitter.

Discovery sänder ikväll returmötet mot Italien, med avspark 20.45.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt