Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många såg Ravelli vinna "Superstars"

Publicerad: 18 april 2018, 08:49
Uppdaterad: 18 april 2018, 09:00

Forna landslagsmålvakten i det svenska fotbollslandslaget Thomas Ravelli knep bucklan framför ögonen på 94-kompisen Stefan Schwarz i finalen av Kanal 5:s "Superstars". Foto: Kanal 5.

Finalen av Kanal 5:s "Superstars" sågs av mindre än en halv miljon tv-tittare.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

I början förra året återvände underhållningsprogrammet "Superstars" – den här gången i Kanal 5 och med Jessica Almenäs som programledare.

I anslutning till årets vinter-OS sändes premiären av säsong två av "Superstars" i Kanal 5. Enligt MMS sågs den av 475 000 tv-tittare.

När det några veckor senare igår, tisdag, hade blivit dags att kora årets segrare blev det en duell in på mållinjen mellan två före detta landslagskollegor i fotboll.

Johan Olsson, Anette Norberg, Patrik Sjöberg, Klara Svensson, Susanne Gunnarsson, Marie-Helene ”Billan” Östlund och Stefan Schwarz. En efter en slogs de ut och till slut stod VM-hjälten från 1994, Thomas Ravelli, högst upp på pallen. 

– Det är en otrolig känsla att vinna Superstars. Det är ett fåtal gånger i livet man känner sådan spontan glädje att tiden står stilla. För mig var att lyfta trofén en av dem, säger Thomas Ravelli, i ett pressmeddelande.

Tisdagens program sågs av 331 000 tv-tittare, enligt preliminära siffror från MMS. Ratingen för programmet landade på 3 procent i kanalens huvudmålgrupp 15-44 år, och hade en tittartidsandel på 9,5 procent.

– Först och främst: ett stort grattis till Thomas Ravelli för segern i "Superstars" 2018. Årets säsong ligger helt i paritet med första säsongen, och hade cirka 400 000 tittare i snitt, säger Discoverys kommunikationschef, Dan Panas, till Dagens Media. 

Kort historia om "Superstars":

Det har gått nästan 50 år sedan underhållningsprogrammet "Superstars" sändes för första gången på SVT. Sedan dess har programkonceptet minst sagt vandrat mellan kanalerna.

1996 tog TV3 över taktpinnen och sände sedan programmet, där stora svenska idrottsstjärnor gör upp om segern mellan varandra, i flera omgångar och säsonger.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev