söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många såg Oscarsgalan

Publicerad: 28 februari 2017, 12:17

Från Aftonbladet TV:s Oscarssändning.

UPPDATERAD. Aftonbladet TV sände för andra året i rad Oscarsgalan – så här många tittade.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TV

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Aftonbladet TV har för andra året i rad fått de exklusiva rättigheterna för Oscarsgalan.

Livesändingen, som ägde rum under natten till i måndags, hade cirka 124 680 strömstarter, enligt siffror från MMS. Webbpubliken, ett mått som ska efterlikna "rating" på TV, även kallad "genomsnittlig publikstorlek", landade på 11 610.

– Det är fantastiskt att så många tittar så länge på en sändning som pågår mitt i natten. Vi är väldigt stolta och glada över det förtroendet, säger Mia Lindqvist, program- och affärschef på Aftonbladet TV.

Under de senaste veckorna har Aftonbladet TV sänt flera specialprogram inför Oscarsgalan.

Enligt Aftonbladet egna siffror har materialet kring Oscarsgalan totalt hittills fått 1 439 000 visningar under perioden – och siffran fortsätter att stiga på on demand-klippen och på den 90 minuter långa sammanfattningen av galan som går att titta på i två veckor till.

– Det här visar att vår redaktion är suverän på att skapa engagerande journalistisk kring Oscarsgalan. De har jobbat stenhårt med detta, inte minst under själva galanatten då de sände 9 timmar i sträck. Tittarreaktionerna var fantastiska, mängder av människor hörde av sig med positivt beröm under hela natten, fortsätter Mia Lindqvist.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev