Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Så många såg Oscarsgalan

Publicerad: 7 Mars 2018, 09:30
Uppdaterad: 7 Mars 2018, 09:33

Aftonbladet TV sände för tredje året i rad Oscarsgalan – så många följde tidningens sändning.


För tredje året i rad lyckades Aftonbladet TV roffa åt sig de exklusiva rättigheterna för Oscarsgalan.

Livesändingen gick av stapeln under natten till i måndags och hade omkring 45 000 startade strömmar, enligt siffror från MMS. I snitt följde 15 000 tittare galans prisutdelning under natten och framåt morgonen.

Sett till förra året (den gången 124 680 startade strömmar) minskade antalet strömstarter kraftigt. Något som kan ha sin förklaring i att Aftonbladet för första gången valde att endast visa Oscarsgalan för sina så kallade Plus Premiumkunder.

Däremot ökade den genomsnittliga webbpubliken, från 2017 års siffra på 11 610 till årets 15 000.

– Det har överträffat alla förväntningar, säger Lotta Folcker, chef för Aftonbladet TV, till Dagens Media, och fortsätter:

– Aftonbladet jobbar ständigt med att utöka utbudet till våra Plus och Premiumkunder och detta var en stor och viktig satsning som gav ett bättre resultat än vi vågat hoppats på.

Tidningens fullständiga innehåll kring Oscarsgalan, inräknat livesändningen och klipp, genererade sammanlagt över 400 000 strömstarter.

– Det är en gala som funkar alldeles perfekt för en kvällstidning, den har allt man kan önska sig. Det är verkligen galornas gala, säger Lotta Folcker.

Rekordfå föjde galan i USA

TT rapporterade under måndagen om att den minsta tittarskaran någonsin följde årets Oscarsgala i USA. 26,5 miljoner personer bänkade sig hemma i tv-soffan, en siffra som därmed var lägre än 2008 års publiksiffra på 32 miljoner, vilken var galans tidigare lägsta tv-siffra.

Förra året bänkade sig 32,9 miljoner amerikaner framför Oscarsgalan.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.