Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många såg Italien och Spanien spela semifinal i EM

Publicerad: 7 juli 2021, 09:38

På tisdagen vid klockan nio på kvällen var det dags för den första semifinalen i EM som stod mellan Spanien och Italien.

Foto: Getty Images

EM-semifinalen mellan Italien och Spanien sågs av över en miljon tittare på TV4 på tisdagskvällen, enligt siffror från MMS.


Ämnen i artikeln:

TV4Fotbolls-EM

På tisdagen vid klockan nio på kvällen var det dags för den första semifinalen i EM som stod mellan Spanien och Italien – som sistnämnda nation gick segrande ur på straffar efter förlängning. Under förlängningen stod det 1-1. 

Matchen sändes i Sverige på TV4 och förlängningen med straffar sågs totalt av drygt 1,4 miljoner tittare. I huvudmålgruppen 15-64 år sågs den på TV4 av totalt 844 000 tittare, enligt MMS-siffror. 

Första halvleken hade lägst total tittning och sågs av 1,23 miljoner tittare och andra halvlek 1,25 miljoner tittare. I huvudmålgruppen sågs första halvlek av 730 000 och andra av 761 000. Flest såg förlängningen med straffar, 844 000. 

Ratingen i huvudmålgruppen i förlängningen med straffar låg på 13,2 procent och reachen eller räckvidden på drygt 1 miljon tittare. Vad gäller ”reach” eller räckvidd i procent låg den i huvudmålgruppen på 16,6 procent och på 65,4 procent sett till ”share” eller tittarandel.

På onsdagskvällen vid klockan nio sänds på SVT den andra semifinalen mellan England och Danmark som spelas på Wembley i London.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Fotbolls-EM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.