Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Så många såg Idols coronadrabbade fredagsfinal

Publicerad: 28 september 2020, 09:26

Fredagens Idolfinal liknande inte någon tidigare eftersom deltagarna uppträdde från sin hotellrum och juryn var med på länk.

Under Idols första fredagsfinal fick deltagarna uppträda från sina hotellrum. Dagens Media vet hur många som bänkade sig för att följa den speciella sändningen.


Ämnen i artikeln:

IdolTV4

I fredags var det dags för säsongens första delfinal i årets upplaga av TV4:s flaggskepp Idol. Men fredagsfinalen liknade ingen annan som vi tidigare har sett under Idols sexton säsonger. Det eftersom coronaviruset spridit sig bland deltagarna vilket fick TV4 att fatta beslut om att idolerna skulle framträda från sina respektive hotellrum, varpå juryn lämnade sitt utlåtande på videolänk. Totalt fyra Idoldeltagare har insjuknat i covid-19. En av dem avstod från att uppträda och fick då ”enligt regelboken” dispens att gå direkt vidare till nästa fredagsfinal. 

LÄS OCKSÅ: TV4 tvingas göra om Idol – deltagare sjuka i covid-19

Totalt bänkade sig, enligt MMS, 838.000 personer framför tv-rutan för huvudshowen som drog i gång klockan 20.00 på fredagskvällen. Tittarandelen i TV4:s huvudmålgrupp 15–64 år landade på 38,2 procent och ratingen på 8,2. Fjolårets final sågs av 839 000. Då låg tittarandelen i huvudmålgruppen på 35,96.

– Vi är så klart nöjda med dessa siffror, men också väldigt stolta över att vi lyckades genomföra en så fin sändning trots läget produktionen befinner sig i. Alla medarbetare i produktionen gör ett enastående arbete just nu. Nu ser vi fram emot att genomföra kommande fredags sändning på ett säkert och bra sätt, säger Malin Knave exekutiv producent på TV4.

Resultatshowen som startade 22.25 följdes av 621.000 tittare. Första person att behöva lämna under en fredagsfinal var Indra Elg.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IdolTV4

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev